Maak jij nog notities en berekeningen op papier?

Het kan sneller met de PDF-software Bluebeam Revu

Het komt je ongetwijfeld bekend voor. Waar zijn die notities en berekeningen op de afgedrukte plattegrond nu ook alweer? Of het wordt onoverzichtelijk. En zo worden fouten gemaakt. Weet dat het anders kan. Meet oppervlakten, lengten en aantallen rechtstreeks in je PDF met de Bluebeam Revu software en stuur ze door naar je calculatiesheet. De voordelen? Je spaart tijd uit, werkt nauwkeurig en alles is duidelijk en traceerbaar.

“De Bluebeam Revu PDF-software vervangt pen, papier en rekenmachine door een paar muisklikken." Thierry Forest, founder Bluefields

Van papier naar PDF

Of het nu gaat over het bepalen op een PDF-plan van sanitaire leidingen, vloerverwarming, elektrische bekabeling, dakbedekking, tuinaanleg of zelfs beveiligingssystemen… “De Bluebeam Revu PDF-software vervangt pen, papier en rekenmachine door een paar muisklikken. Je hoeft enkel een basis PDF-plan te openen en je kan beginnen met het aanvullen en plaatsen van elementen, het bepalen van hoeveelheden en het meten.” (Thierry Forest, founder Bluefields). De software berekent hoeveel m², lopende meter, stuks,... je nodig hebt per element. Als extra is een basis toolsets per sector bij het volgen van de opleiding voorzien zodat je onmiddellijk aan de slag kan met de meest gebruikte zaken.

Tal van voordelen

Deze manier van werken biedt tal van voordelen: de software visualiseert in kolommen de data die opgebouwd zijn in de PDF. Je stelt je eigen bibliotheek van meet & markeringen samen volgens je eigen manier van werken. Zo kan je snel meten en informatie uit de PDF halen. Het is ook nog eens zeer visueel en overzichtelijk. Werk je ook met anderen, zoals onderaannemers en ingenieurs? Dan kan je samen online plannen aanvullen en bespreken. Geen nodeloze PDF’s die heen en weer gemaild worden. Op die manier worden fouten vermeden. Je kan bovendien traceren wie wat gedaan heeft.

Offerte maken

En er is meer. Maak ook gebruik van de mogelijkheid om op basis van de gegevens een offerte te maken. Exporteer je metingen uit de software Bluebeam Revu, importeer ze naar je calculatieprogramma en koppel ze aan posten uit je bibliotheek. Zo stel je snel en eenvoudig een up-to-date offerte op met de berekende aantallen, zonder overtypen en apart berekenen. Handig toch?

Schakel de PDF-software Bluebeam Revu in om:
  • te meten en markeren, 
  • plannen te vergelijken, 
  • hoeveelheden te bepalen, 
  • meetstaten te genereren,  
  • digitaal samen te werken, 
  • offertes te maken.

Bekijk hier hoe Romy Lupo (Gyprolux) Bluebeam Revu in de praktijk gebruikt!


Gebruik de Hatch patterns van Autocad in Bluebeam Revu (support)

Bluebeam laat toe om hatch pattern van autocad in Revu te importeren. Afhankelijk van de editie en revisie kan het gebeuren dat dit niet lukt. Dan is het mogelijk omdat die versie de komma voor de decimaal niet kan verwerken naar een dot. De oplossing is om je Windows in een US/UK instelling te zetten en daarna te importeren. Achteraf kan je Windows terugzetten. Een volgende update zou dit moeten oplossen.

Lees meer

MBG - Bluebeam Revu een volwaardige PDF software voor de professionelen in de bouw (interview)

Bluebeam Revu is voor MBG een altijd aanwezig en gebruikte tool om met bouwplannen om te gaan. De juiste functies in markeren en meten vereenvoudigen het werken met bouwplannen voor de projectleider en zijn medewerkers.

Lees meer

Waarom kleinere aannemers uniek gepositioneerd zijn om te profiteren van bouwtechnologie

Waarom kleinere aannemers uniek gepositioneerd zijn om te profiteren van bouwtechnologie. De bouwsector is, net als de bredere samenleving, overspoeld met technologie. Van digitale samenwerking en documentbeheertoepassingen tot drones, augmented en virtual reality en robotica, het lijkt erop dat de technologie in de industrie sneller evolueert dan bouwleiders kunnen bijbenen

Lees meer

Meten vanaf een PDF - hier kan je de Webinar bekijken

Deze webinar toont hoe je met Bluebeam Revu; oppervlakten, lengten ea. kan meten of aantallen rechtstreeks uit je PDF haalt en ook kan verder gebruiken in je Calculatiesheet of calculatieprogramma. "Gedaan met overschrijven en werken op papier. Hou alles proper, duidelijk en traceerbaar."

Lees meer

Confederatie Bouw - eerste site voor digitale oplossingen voor de bouw - Bluefields doet mee

Bij de lancering van de nieuwe website van de Confederatie bouw bezorgde Bluefields een artikel met interview van 2 van onze klanten die Bluebeam Revu gebruiken. Ze leggen uit waarom de combinatie van een PDF bouwplan met Bluebeam software een perfecte match is voor hun activiteiten.

Lees meer

Archicad - Bluebeam Revu connectivity

Het is mogelijk om markeringen uitgevoerd met Bluebeam Revu in Archicad te importeren. Archicad is een Bim ontwerp software en Bluebeam is een PDF software voor een beter review van plannen door architecten, ingenieurs ea stakeholders. Nu kan je deze markering op je ontwerp in Archicad importeren. Archicad is de eerste om deze volledige workflow af te ronden, van ontwerp - review en terug.

Lees meer

Kan Bluebeam Revu op een Mac werken?

Bluebeam Revu kan op een Mac OS werken als je een Windows virtueel machine installeert. Bluefields heeft klanten die Bluebeam Revu gebruiken op een Mac OS.

Lees meer

I can’t unregister my license because my computer crashed, was lost, stolen, or reformatted

Follow the steps for a quick resolution to this issue

Lees meer

How to launch and use Bluebeam Stapler?

Install, launch and use Bluebeam Stapler: tool to combine individual PDF documents into a single PDF.

Lees meer

The Bluebeam Stapler - Making working life a little less complicated

Working on a job that requires numerous PDF files to be collated into one manageable document? It’s easy with Bluebeam Stapler.

Lees meer

Length and Polylength measurements don’t appear in correct units

Your drawing scale is set to meters, but your Length or Polylength measurements appear in millimeters.

Lees meer

Haal hoeveelheden uit je PDF bouwplan en importeer ze in Bouwsoft voor je offerte (WEBINAR)

Deze korte Webinar van 30 maart ll, werd aan ondernemers in de bouw voorgesteld. Hier toont men dat je hoeveelheden , zoals oppervlakten, lengte van leidingen, tellingen, ... uit je plan haalt en die gegevens in Bouwsoft verder verwerkt tot een offerte.

Lees meer

How Estimates for Assemblies Are Possible in Revu (UK) author Troy DeGroot

Specialty contractors are able to build custom tools to bid, track installs and QA/QC jobsite walks—all in one drawing.

Lees meer

Revu in a Citrix environment, Remote werken en in een VDI omgeving

Bluebeam Revu wordt in een Citrix omgeving ondersteund. Andere vormen van Remote kunnen werken, maar worden niet officieel ondersteund.

Lees meer

Bouwunie: De Digitale Aannemer Oktober 2020

Bluefields is voor dit evenement één van de partners die digitale oplossingen voor de aannemer voorstelt. Hier wordt de kracht van de PDF extra toegelicht. Met de juiste software, Bluebeam Revu, krijgt de aannemer een toegankelijke digitale oplossing aangeboden.

4 oktober 2020

Bouwunie : De Digitale Aannemer

KMO portefeuille

De firma Bluefields is een erkende dienstverlener bij de KMO-portefeuille, met registratiecode DV.O225736. Bluefields levert opleidingen over het gebruik van PDF software Bluebeam in de bouw. Je leert werken met PDF bouwplannen om te meten, markeren, vergelijken en de software naar je hand te zetten. Een toegankelijke digitale oplossing voor je bouwplannen.

Lees meer

Actie bij Bouwunie - Banner #Linkedin

Lees meer

Maak je eigen Apps met Mobileforms?

Lees meer

MobileForms, Dé meest complete mobiele inspectietool voor de bouw

Lees meer

Videopresentatie : Bluebeam Revu voor Vergunningen en openbare werken

Lees meer

Color processing of drawings with Revu

Lees meer

Hulpverleningszone Taxandria – dienst preventie gaat bouwplannen digitaal keuren

Lees meer

Stad Izegem beoordeelt digitaal de bouwplannen met Bluebeam Revu

Lees meer

I want to copy all of my custom Tool Sets, Profiles and Stamps over to another computer…

Lees meer

When I select a measurement tool in Bluebeam Revu, my page turns blue…

Lees meer

How to put multiple A4 drawings to one A0 in Bluebeam Revu?

Lees meer

Collaborating in Studio with teammates who don’t have Revu

Lees meer

How do I make Revu my default PDF viewer?

Lees meer

Adding and Removing Digital Signature Fields

Lees meer

How to Convert DWG files to PDF

How to convert DWG files to open in Revu

Lees meer

How to Use Different Measurement Units on a PDF

Bluebeam® Revu® lets you use separate units of measurement on the same drawing with a few simple steps. For example, you can calculate linear measurements in metres/centimetres and volume measurements in cubic metres.

Lees meer

Share Tool Sets, Profiles, Stamps

Through the use of Tool Sets, Profiles, and Stamps, Revu users can customize the software to suit their specific needs. Revu makes it easy to share all of these assets, which can be useful for creating a standardized workflow within your organization.

Lees meer

How to import layers from a drawing into another drawing with Bluebeam Revu?

Situation : you worked on a drawing with Revu, added your own markup layers to it. Then you receive a new PDF, a revision with its layers coming from a CAD. Consider that you want to get those layers added to you first drawing. How to proceed?

Lees meer

Revu slow rendering with some documents (PDF) ? Try following steps.

It happens that some vector based documents (plans) make look that Revu takes its time to refresh the document. You should try following steps.

Lees meer

Opleidingen in het efficient gebruiken van digitale tools is essentieel bij Democo

Al enkele jaren inversteert Democo regelmatig in extra Bluebeam Revu licenties. Bewust van haar personeel niet alleen digitale tools aan te reiken, investeert Democo in opleidingen om de mensen efficiënt met de tools te werken. Zo zijn Calculatoren, projectleiders, werfvoorbereiders specifiek voor hun beroep opgeleid.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x