Confederatie Bouw - eerste site voor digitale oplossingen voor de bouw - Bluefields doet mee

                                                                        
                                                                
                            

Bluebeam Revu: de pdf-software die uw bouwplannen omzet tot werkbare documenten.

                       
                                    
                                                                                                                                                                                                              
                           

Bluebeam Revu is een pdf-software die door en voor de bouw ontwikkeld is om bouwplannen op een slimme manier in te lezen. Vanuit het pdf-bestand kan u meteen markeren, meten en meetstaten opmaken, die hoeveelheden exporteren naar Excel, calculaties maken, werfplannen uitwerken, plannen aanpassen, opmerkingen noteren en documenten delen. Bluebeam kan ingezet worden doorheen heel het bouwproces, van calculatie tot de uitvoering van de werken.

Bluebeam Software

De gebruikers van Bluebeam Revu zijn bouwpromotoren, aannemers, calculators, projectleiders, werfleiders en techniekers. Zij zetten de software in om digitale bouwplannen om te zetten naar dynamische pdf-plannen, verrijkt met data en cruciale gegevens. Met geprinte bouwplannen werken is omslachtig. Er zijn vaak verschillende versies in omloop met geschreven notities of gewijzigde markeringen waardoor er sneller fouten gemaakt worden. 

Bluebeam Revu gaat veel verder dan de klassieke pdf-reader en toch is er geen IT-kennis vereist om met deze pdf-software te werken. Vanop uw laptop of tablet kan u de bouwplannen in pdf inlezen, data exporteren, aanpassen, bespreken, delen en delegeren naar de verschillende bouwteams op en naast de werf. Is er een kleine update van een plan? Dan krijgen alle betrokkenen meteen de laatste (digitale) versie waardoor de foutenmarge opvallend kleiner wordt. Bovendien duidt de software aan waar er wijzigingen zijn doorgevoerd zodat u makkelijk de verschillende versies kan vergelijken.

In België en buurlanden werken reeds 400 bouwbedrijven met Bluebeam Revu, goed voor zo’n 4.000 gebruikers. Planofurn werkt sinds 2018 met Bluebeam en is fan van het eerste uur.


“Planofurn, maakt vast meubilair op grote schaal voor bouwprojecten in de gezondheidssector, scholen, kantoren en studentenblokken. Wij noemen onszelf Technical Furnishing Experts en zijn gevestigd in Waregem”, licht Managing Director Filip Vermeire toe. “Wij werken met Bluebeam om pdf-plannen van architecten rechtstreeks in te lezen. Het grote voordeel is dat deze software cruciale data genereert waarmee onze calculators onmiddellijk aan de slag kunnen. Zo kunnen we op de pdf-plannen zelf units inkleuren, metingen uitvoeren en specifieke codes toekennen. Dit versnelt en vereenvoudigt de calculatie en prijsberekening. Groen licht voor onze offerte? Dan verfijnen we de grondplannen in Bluebeam ter voorbereiding van de productie. Later dienen deze grondplannen ook als basis voor onze plaatsers. Ook bij de oplevering van de werken, noteren we alle opmerkingen via onze tablet rechtstreeks op de pdf-plannen. Planofurn gebruikt de Bluebeam software doorheen heel het productieproces, van calculatie tot oplevering.”

“Wij werken 100 % digitaal en maken een speerpunt van extreem korte doorlooptijden. De Bluebeam software speelt daarin een cruciale rol. Vroeger gebeurde alles met een fluostiftje en kilo’s papier, maar dat is met Bluebeam Revu gelukkig verleden tijd,” – Filip Vermeire, Planofurn.


Ook Bouwonderneming Vandebos uit Alken werkt sinds januari 2021 met Bluebeam. We spreken met Process Engineer Stijn Vannut die intussen alle voordelen ontdekt heeft van de pdf-editor.

“Vandebos is gespecialiseerd in nieuwbouw en renovatie voor uitdagende bouwprojecten in het werkgebied Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. Wij bestaan al meer dan 90 jaar, maar dat betekent niet dat wij werken zoals 90 jaar geleden,” zegt ingenieur Stijn Vannut. “Via een collega zijn wij in contact gekomen met Bluebeam en na een demonstratie van de software waren we helemaal overtuigd. In januari kregen we een korte maar krachtige opleiding en sindsdien gebruiken we Bluebeam Revu om pdf-plannen in te lezen, zones te markeren, oppervlakten en volumes te berekenen, plannen uit te werken en opmerkingen te noteren. We moeten onze bouwplannen niet meer overzetten naar andere programma’s, dus de efficiëntie en tijdswinst is enorm. Ook de personalisatie van de software is een bijkomend voordeel. In Bluebeam is er al een uitgebreide bibliotheek met bouwtools beschikbaar, maar wij hebben de legende nog verder uitgebreid met eigen tekenaccessoires zoals bijvoorbeeld wegsignalisatie voor het werfverkeer. Wat ik persoonlijk een handige functie vind, is dat je plannen met elkaar kan vergelijken. Dan zie ik meteen waar het verschil zit met de vorige versies.”

“Digitalisatie in de bouw is een must om efficiënter en duurzamer te kunnen werken. Sinds we met Bluebeam werken, merken we daadwerkelijk het verschil. Deze software werkt heel intuïtief en is duidelijk ontwikkeld met kennis van bouwzaken.” – Stijn Vannut, Vandebos

Bluefields is Belgisch verdeler van de Bluebeam-software. Bij de installatie worden de nodige opleidingen voorzien en ook bij technische vragen of problemen kan u rekenen op hun support. Bluefields is geregistreerd als dienstverlener van de kmo-portefeuille.

Benieuwd of Bluebeam Revu ook uw bouwbedrijf efficiëntie kan opleveren?


Confederatie Bouw - eerste site voor digitale oplossingen voor de bouw - Bluefields doet mee

Gebruik de Hatch patterns van Autocad in Bluebeam Revu (support)

Bluebeam laat toe om hatch pattern van autocad in Revu te importeren. Afhankelijk van de editie en revisie kan het gebeuren dat dit niet lukt. Dan is het mogelijk omdat die versie de komma voor de decimaal niet kan verwerken naar een dot. De oplossing is om je Windows in een US/UK instelling te zetten en daarna te importeren. Achteraf kan je Windows terugzetten. Een volgende update zou dit moeten oplossen.

Lees meer

MBG - Bluebeam Revu een volwaardige PDF software voor de professionelen in de bouw (interview)

Bluebeam Revu is voor MBG een altijd aanwezig en gebruikte tool om met bouwplannen om te gaan. De juiste functies in markeren en meten vereenvoudigen het werken met bouwplannen voor de projectleider en zijn medewerkers.

Lees meer

Waarom kleinere aannemers uniek gepositioneerd zijn om te profiteren van bouwtechnologie

Waarom kleinere aannemers uniek gepositioneerd zijn om te profiteren van bouwtechnologie. De bouwsector is, net als de bredere samenleving, overspoeld met technologie. Van digitale samenwerking en documentbeheertoepassingen tot drones, augmented en virtual reality en robotica, het lijkt erop dat de technologie in de industrie sneller evolueert dan bouwleiders kunnen bijbenen

Lees meer

Maak jij nog notities en berekeningen op papier?

Maak jij nog notities en berekeningen op papier? Het kan sneller met de PDF-software Bluebeam Revu

Lees meer

Meten vanaf een PDF - hier kan je de Webinar bekijken

Deze webinar toont hoe je met Bluebeam Revu; oppervlakten, lengten ea. kan meten of aantallen rechtstreeks uit je PDF haalt en ook kan verder gebruiken in je Calculatiesheet of calculatieprogramma. "Gedaan met overschrijven en werken op papier. Hou alles proper, duidelijk en traceerbaar."

Lees meer

Archicad - Bluebeam Revu connectivity

Het is mogelijk om markeringen uitgevoerd met Bluebeam Revu in Archicad te importeren. Archicad is een Bim ontwerp software en Bluebeam is een PDF software voor een beter review van plannen door architecten, ingenieurs ea stakeholders. Nu kan je deze markering op je ontwerp in Archicad importeren. Archicad is de eerste om deze volledige workflow af te ronden, van ontwerp - review en terug.

Lees meer

Kan Bluebeam Revu op een Mac werken?

Bluebeam Revu kan op een Mac OS werken als je een Windows virtueel machine installeert. Bluefields heeft klanten die Bluebeam Revu gebruiken op een Mac OS.

Lees meer

I can’t unregister my license because my computer crashed, was lost, stolen, or reformatted

Follow the steps for a quick resolution to this issue

Lees meer

How to launch and use Bluebeam Stapler?

Install, launch and use Bluebeam Stapler: tool to combine individual PDF documents into a single PDF.

Lees meer

The Bluebeam Stapler - Making working life a little less complicated

Working on a job that requires numerous PDF files to be collated into one manageable document? It’s easy with Bluebeam Stapler.

Lees meer

Length and Polylength measurements don’t appear in correct units

Your drawing scale is set to meters, but your Length or Polylength measurements appear in millimeters.

Lees meer

Haal hoeveelheden uit je PDF bouwplan en importeer ze in Bouwsoft voor je offerte (WEBINAR)

Deze korte Webinar van 30 maart ll, werd aan ondernemers in de bouw voorgesteld. Hier toont men dat je hoeveelheden , zoals oppervlakten, lengte van leidingen, tellingen, ... uit je plan haalt en die gegevens in Bouwsoft verder verwerkt tot een offerte.

Lees meer

How Estimates for Assemblies Are Possible in Revu (UK) author Troy DeGroot

Specialty contractors are able to build custom tools to bid, track installs and QA/QC jobsite walks—all in one drawing.

Lees meer

Revu in a Citrix environment, Remote werken en in een VDI omgeving

Bluebeam Revu wordt in een Citrix omgeving ondersteund. Andere vormen van Remote kunnen werken, maar worden niet officieel ondersteund.

Lees meer

Bouwunie: De Digitale Aannemer Oktober 2020

Bluefields is voor dit evenement één van de partners die digitale oplossingen voor de aannemer voorstelt. Hier wordt de kracht van de PDF extra toegelicht. Met de juiste software, Bluebeam Revu, krijgt de aannemer een toegankelijke digitale oplossing aangeboden.

4 oktober 2020

Bouwunie : De Digitale Aannemer

KMO portefeuille

De firma Bluefields is een erkende dienstverlener bij de KMO-portefeuille, met registratiecode DV.O225736. Bluefields levert opleidingen over het gebruik van PDF software Bluebeam in de bouw. Je leert werken met PDF bouwplannen om te meten, markeren, vergelijken en de software naar je hand te zetten. Een toegankelijke digitale oplossing voor je bouwplannen.

Lees meer

Actie bij Bouwunie - Banner #Linkedin

Lees meer

Maak je eigen Apps met Mobileforms?

Lees meer

MobileForms, Dé meest complete mobiele inspectietool voor de bouw

Lees meer

Videopresentatie : Bluebeam Revu voor Vergunningen en openbare werken

Lees meer

Color processing of drawings with Revu

Lees meer

Hulpverleningszone Taxandria – dienst preventie gaat bouwplannen digitaal keuren

Lees meer

Stad Izegem beoordeelt digitaal de bouwplannen met Bluebeam Revu

Lees meer

I want to copy all of my custom Tool Sets, Profiles and Stamps over to another computer…

Lees meer

When I select a measurement tool in Bluebeam Revu, my page turns blue…

Lees meer

How to put multiple A4 drawings to one A0 in Bluebeam Revu?

Lees meer

Collaborating in Studio with teammates who don’t have Revu

Lees meer

How do I make Revu my default PDF viewer?

Lees meer

Adding and Removing Digital Signature Fields

Lees meer

How to Convert DWG files to PDF

How to convert DWG files to open in Revu

Lees meer

How to Use Different Measurement Units on a PDF

Bluebeam® Revu® lets you use separate units of measurement on the same drawing with a few simple steps. For example, you can calculate linear measurements in metres/centimetres and volume measurements in cubic metres.

Lees meer

Share Tool Sets, Profiles, Stamps

Through the use of Tool Sets, Profiles, and Stamps, Revu users can customize the software to suit their specific needs. Revu makes it easy to share all of these assets, which can be useful for creating a standardized workflow within your organization.

Lees meer

How to import layers from a drawing into another drawing with Bluebeam Revu?

Situation : you worked on a drawing with Revu, added your own markup layers to it. Then you receive a new PDF, a revision with its layers coming from a CAD. Consider that you want to get those layers added to you first drawing. How to proceed?

Lees meer

Revu slow rendering with some documents (PDF) ? Try following steps.

It happens that some vector based documents (plans) make look that Revu takes its time to refresh the document. You should try following steps.

Lees meer

Opleidingen in het efficient gebruiken van digitale tools is essentieel bij Democo

Al enkele jaren inversteert Democo regelmatig in extra Bluebeam Revu licenties. Bewust van haar personeel niet alleen digitale tools aan te reiken, investeert Democo in opleidingen om de mensen efficiënt met de tools te werken. Zo zijn Calculatoren, projectleiders, werfvoorbereiders specifiek voor hun beroep opgeleid.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x