Waarom kleinere aannemers uniek gepositioneerd zijn om te profiteren van bouwtechnologie

Digitale samenwerking in de bouw

De bouwsector is, net als de bredere samenleving, overspoeld met technologie. Van digitale samenwerking en documentbeheertoepassingen tot drones, augmented en virtual reality en robotica, het lijkt erop dat de technologie in de industrie sneller evolueert dan bouwleiders kunnen bijbenen.

Dit geldt met name voor de kleine tot middelgrote bedrijven in de industrie, die zich vaak in de steek gelaten voelen door hun grotere tegenhangers als het gaat om het kunnen implementeren en waarde ontlenen aan de lawine van innovatieve tools die elk jaar het landschap bestormen.

Dit ondanks het feit dat de bouwsector voornamelijk bestaat uit kleine zakelijke aannemers en gespecialiseerde onderaannemers. Toch hebben grote bouwondernemingen doorgaans meer middelen om investeringen en implementaties in nieuwe technologie aan te gaan.

Althans, zo gaat het denken.

Het is waar dat grotere bouwbedrijven mogelijk meer geld hebben om te investeren in industrieveranderende technologie en mensen die zich toeleggen op het leiden van implementaties en trainingen van nieuwe tools. Ze kunnen ook over de infrastructuur beschikken die nodig is om de effectiviteit en het rendement op de investering van elke nieuwe tool te evalueren.


Kleiner = beter?

Groter zijn is echter niet altijd beter als het gaat om bouwtechnologie. Bedrijfsgrootte kan ook een verplichting zijn, vooral in een tijdperk waarin veranderingen snel gaan. En naarmate de bouwtechnologie zich blijft ontwikkelen, zijn het de kleinere bedrijven die mogelijk in de positie zijn om de meeste waarde uit deze tools te halen.

Kleinere bouwbedrijven hebben naast technologie al een aantal inherente voordelen.

Hoe groter de onderneming, hoe moeilijker het is om veranderingen door te voeren. Zoals de wereld zag met de COVID-19-pandemie, kan het soms sneller kunnen aanpassen dan de concurrentie dienen als een equalizer voor kleine en middelgrote bouwbedrijven.

Een klein bedrijf zijn maakt snelheid mogelijk. Met minder overhead kunnen kleine bouwbedrijven mogelijk sneller draaien dan hun grotere collega's. Van veranderingen veroorzaakt door een pandemie tot plotseling veranderende consumenteneisen, kleine bedrijven zijn uitgerust met een wendbaarheid die veel grotere bedrijven niet hebben.

Kleine bouwbedrijven kunnen mogelijk ook efficiënter opschalen. Deze bedrijven kunnen projecten aannemen die grotere concurrenten niet kunnen, omdat hun teams potentieel wendbaarder zijn en hun winstgevendheidsdoelen minder streng. Hoewel grotere bedrijven kunnen profiteren van schaalvoordelen, zullen ze niet altijd in staat zijn om te experimenteren met of snel veranderende kansen aan te grijpen die kleinere bedrijven kunnen.

Besluitvorming is sneller met kleinere bedrijven. Zonder lagen van bureaucratie kunnen kleinere bouwbedrijven de besluitvorming stroomlijnen en kansen veel sneller omzetten in winstgevendheid.

Gecombineerd kunnen deze kenmerken kleine of middelgrote bouwbedrijven aantrekkelijker maken voor toptalent. En met een enorm tekort aan werknemers dat momenteel de bouw verlamt, is het vermogen om vandaag talent aan te trekken en te behouden van vitaal belang.

Tech schiet te hulp

Hoewel grootte alleen vaak kan dienen als een concurrerende equalizer voor kleinere bouwbedrijven, is technologie waar ze hun bedrijven een boost kunnen geven.

In veel opzichten is de meeste bouwtechnologie tegenwoordig ontworpen voor kleinere bedrijven om snel aan te nemen en te implementeren. Dit geldt met name voor software en andere digitale oplossingen, die minder overhead vereisen om te implementeren.

Hoewel geavanceerde ontwikkelingen in technologieën zoals kunstmatige intelligentie en machine learning, reality capture, digitale tweelingen en robotica, onder andere, de krantenkoppen halen, zijn veel van deze innovaties nog jaren verwijderd van het bereiken van mainstream adoptie.

Aan de andere kant werpt de vooruitgang in digitale oplossingen al zijn vruchten af en zijn kleinere bouwbedrijven op unieke wijze in staat om deze tools te implementeren.

Hier is hoe deze technologie kleine bouwbedrijven naar het volgende niveau kan katapulteren:

Verhoogde productiviteit: Met minder mensen is het van cruciaal belang dat kleinere bouwbedrijven manieren vinden om workflows of processen die handmatig en vervelend zijn te automatiseren, standaardiseren of stroomlijnen. Digitale oplossingen hebben de kracht om tijd en middelen vrij te maken door repetitieve of alledaagse taken uit te voeren.

Versterkt concurrentievoordeel: digitale bouwtechnologie kan kleinere bouwbedrijven helpen "boven hun gewicht uit te stijgen". Door deze tools te gebruiken om bijvoorbeeld nauwkeurigere biedingen in een kortere tijd te produceren, kunnen deze bedrijven in de running zijn voor projecten die ze eerder nooit zouden hebben overwogen.

Beperkt risico: het gebruik van bouwtechnologie biedt kleine bedrijven toegang tot projectgegevens die ze voorheen niet hadden, waardoor ze op hun beurt de prestaties beter kunnen analyseren en beslissingen kunnen nemen op een manier die problemen eerder aan het licht brengt. Het verminderen van fouten, nabewerking en miscommunicatie draagt bij aan de winstgevendheid van een project, en deze technologieën zijn allemaal effectief gebleken in het dwarsbomen van dergelijke veelvoorkomende bouwprojectrisico's.

Verbeterde efficiëntie: Door digitale bouwtools te gebruiken, kunnen kleinere bouwbedrijven beginnen met het standaardiseren van workflows op een manier die ze efficiënter maakt. Het biedt leiders ook de kans om redundanties of andere mogelijkheden te identificeren om voorheen handmatige, tijdsintensieve taken te automatiseren.

Kwaliteitsverbeteringen: Samen zullen deze voordelen de algehele kwaliteit van de activiteiten van kleine bouwbedrijven verbeteren, het werk van een bedrijf verbeteren en zijn reputatie en vooruitzichten verbeteren.

Eenvoudig kopen

Het aanschaffen en implementeren van bouwtechniek hoeft niet ingewikkeld te zijn. Klein zijn geeft een bouwbedrijf de luxe van eenvoud als het gaat om het winkelen voor en implementeren van nieuwe technologie.

Kleinere bedrijven hoeven bijvoorbeeld geen bergen te verzetten om een nieuwe technologie te implementeren, net als grotere bedrijven met complexe organisatiestructuren. Het uitrollen en testen van een nieuwe technologietool bij een kleiner bedrijf kan in weken gebeuren, niet in maanden of jaren.

Bovendien kunnen meer technologieleveranciers hun oplossingen afstemmen op de behoeften van kleine bouwbedrijven. Abonnementen en proefperiodes maken het testen van nieuwe tools eenvoudiger dan ooit voor kleinere bedrijven. Als alternatief zijn veel evoluerende bouwtechnologietools - zelfs enkele van de geavanceerde, zoals drones en laserscanning - beschikbaar voor verhuur, waardoor ze nog toegankelijker worden voor kleinere bouwbedrijven zonder robuuste financiële middelen.

Toekomst

Technologie is geen optie in de wereld van vandaag - het is een must-have. En in de bouw zijn de tools die het grootste verschil maken nog nooit zo toegankelijk geweest voor kleinere bedrijven. Door gebruik te maken van opkomende digitale bouwtechnologie zullen kleinere bedrijven niet alleen overleven, maar ook gedijen.


Waarom kleinere aannemers uniek gepositioneerd zijn om te profiteren van bouwtechnologie

Gebruik de Hatch patterns van Autocad in Bluebeam Revu (support)

Bluebeam laat toe om hatch pattern van autocad in Revu te importeren. Afhankelijk van de editie en revisie kan het gebeuren dat dit niet lukt. Dan is het mogelijk omdat die versie de komma voor de decimaal niet kan verwerken naar een dot. De oplossing is om je Windows in een US/UK instelling te zetten en daarna te importeren. Achteraf kan je Windows terugzetten. Een volgende update zou dit moeten oplossen.

Lees meer

MBG - Bluebeam Revu een volwaardige PDF software voor de professionelen in de bouw (interview)

Bluebeam Revu is voor MBG een altijd aanwezig en gebruikte tool om met bouwplannen om te gaan. De juiste functies in markeren en meten vereenvoudigen het werken met bouwplannen voor de projectleider en zijn medewerkers.

Lees meer

Maak jij nog notities en berekeningen op papier?

Maak jij nog notities en berekeningen op papier? Het kan sneller met de PDF-software Bluebeam Revu

Lees meer

Meten vanaf een PDF - hier kan je de Webinar bekijken

Deze webinar toont hoe je met Bluebeam Revu; oppervlakten, lengten ea. kan meten of aantallen rechtstreeks uit je PDF haalt en ook kan verder gebruiken in je Calculatiesheet of calculatieprogramma. "Gedaan met overschrijven en werken op papier. Hou alles proper, duidelijk en traceerbaar."

Lees meer

Confederatie Bouw - eerste site voor digitale oplossingen voor de bouw - Bluefields doet mee

Bij de lancering van de nieuwe website van de Confederatie bouw bezorgde Bluefields een artikel met interview van 2 van onze klanten die Bluebeam Revu gebruiken. Ze leggen uit waarom de combinatie van een PDF bouwplan met Bluebeam software een perfecte match is voor hun activiteiten.

Lees meer

Archicad - Bluebeam Revu connectivity

Het is mogelijk om markeringen uitgevoerd met Bluebeam Revu in Archicad te importeren. Archicad is een Bim ontwerp software en Bluebeam is een PDF software voor een beter review van plannen door architecten, ingenieurs ea stakeholders. Nu kan je deze markering op je ontwerp in Archicad importeren. Archicad is de eerste om deze volledige workflow af te ronden, van ontwerp - review en terug.

Lees meer

Kan Bluebeam Revu op een Mac werken?

Bluebeam Revu kan op een Mac OS werken als je een Windows virtueel machine installeert. Bluefields heeft klanten die Bluebeam Revu gebruiken op een Mac OS.

Lees meer

I can’t unregister my license because my computer crashed, was lost, stolen, or reformatted

Follow the steps for a quick resolution to this issue

Lees meer

How to launch and use Bluebeam Stapler?

Install, launch and use Bluebeam Stapler: tool to combine individual PDF documents into a single PDF.

Lees meer

The Bluebeam Stapler - Making working life a little less complicated

Working on a job that requires numerous PDF files to be collated into one manageable document? It’s easy with Bluebeam Stapler.

Lees meer

Length and Polylength measurements don’t appear in correct units

Your drawing scale is set to meters, but your Length or Polylength measurements appear in millimeters.

Lees meer

Haal hoeveelheden uit je PDF bouwplan en importeer ze in Bouwsoft voor je offerte (WEBINAR)

Deze korte Webinar van 30 maart ll, werd aan ondernemers in de bouw voorgesteld. Hier toont men dat je hoeveelheden , zoals oppervlakten, lengte van leidingen, tellingen, ... uit je plan haalt en die gegevens in Bouwsoft verder verwerkt tot een offerte.

Lees meer

How Estimates for Assemblies Are Possible in Revu (UK) author Troy DeGroot

Specialty contractors are able to build custom tools to bid, track installs and QA/QC jobsite walks—all in one drawing.

Lees meer

Revu in a Citrix environment, Remote werken en in een VDI omgeving

Bluebeam Revu wordt in een Citrix omgeving ondersteund. Andere vormen van Remote kunnen werken, maar worden niet officieel ondersteund.

Lees meer

Bouwunie: De Digitale Aannemer Oktober 2020

Bluefields is voor dit evenement één van de partners die digitale oplossingen voor de aannemer voorstelt. Hier wordt de kracht van de PDF extra toegelicht. Met de juiste software, Bluebeam Revu, krijgt de aannemer een toegankelijke digitale oplossing aangeboden.

4 oktober 2020

Bouwunie : De Digitale Aannemer

KMO portefeuille

De firma Bluefields is een erkende dienstverlener bij de KMO-portefeuille, met registratiecode DV.O225736. Bluefields levert opleidingen over het gebruik van PDF software Bluebeam in de bouw. Je leert werken met PDF bouwplannen om te meten, markeren, vergelijken en de software naar je hand te zetten. Een toegankelijke digitale oplossing voor je bouwplannen.

Lees meer

Actie bij Bouwunie - Banner #Linkedin

Lees meer

Maak je eigen Apps met Mobileforms?

Lees meer

MobileForms, Dé meest complete mobiele inspectietool voor de bouw

Lees meer

Videopresentatie : Bluebeam Revu voor Vergunningen en openbare werken

Lees meer

Color processing of drawings with Revu

Lees meer

Hulpverleningszone Taxandria – dienst preventie gaat bouwplannen digitaal keuren

Lees meer

Stad Izegem beoordeelt digitaal de bouwplannen met Bluebeam Revu

Lees meer

I want to copy all of my custom Tool Sets, Profiles and Stamps over to another computer…

Lees meer

When I select a measurement tool in Bluebeam Revu, my page turns blue…

Lees meer

How to put multiple A4 drawings to one A0 in Bluebeam Revu?

Lees meer

Collaborating in Studio with teammates who don’t have Revu

Lees meer

How do I make Revu my default PDF viewer?

Lees meer

Adding and Removing Digital Signature Fields

Lees meer

How to Convert DWG files to PDF

How to convert DWG files to open in Revu

Lees meer

How to Use Different Measurement Units on a PDF

Bluebeam® Revu® lets you use separate units of measurement on the same drawing with a few simple steps. For example, you can calculate linear measurements in metres/centimetres and volume measurements in cubic metres.

Lees meer

Share Tool Sets, Profiles, Stamps

Through the use of Tool Sets, Profiles, and Stamps, Revu users can customize the software to suit their specific needs. Revu makes it easy to share all of these assets, which can be useful for creating a standardized workflow within your organization.

Lees meer

How to import layers from a drawing into another drawing with Bluebeam Revu?

Situation : you worked on a drawing with Revu, added your own markup layers to it. Then you receive a new PDF, a revision with its layers coming from a CAD. Consider that you want to get those layers added to you first drawing. How to proceed?

Lees meer

Revu slow rendering with some documents (PDF) ? Try following steps.

It happens that some vector based documents (plans) make look that Revu takes its time to refresh the document. You should try following steps.

Lees meer

Opleidingen in het efficient gebruiken van digitale tools is essentieel bij Democo

Al enkele jaren inversteert Democo regelmatig in extra Bluebeam Revu licenties. Bewust van haar personeel niet alleen digitale tools aan te reiken, investeert Democo in opleidingen om de mensen efficiënt met de tools te werken. Zo zijn Calculatoren, projectleiders, werfvoorbereiders specifiek voor hun beroep opgeleid.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x